Skip to content

Ohjaava elokuva 

Viihdeteollisuudella on aina ollut suuri vetovoima, ja se jatkuu. Joka päivä on kirjaimellisesti joukko ihmisiä, jotka yrittävät luoda uraa viihteessä, ja monet tulevat esityspuolelta. Näyttelijät ja muut esiintyjät yrittävät joskus vuosien päästä murtautua show-liiketoimintaan. Vaikka esitys voi olla kaikkein halutuin tapa viihteeseen, se ei todellakaan ole ainoa. On olemassa monia viihde-ammatteja, jotka monet ihmiset haluaisivat täyttää.

Lukion elokuvakurssi

Elokuvaohjaaja on erittäin kysytty asema. Elokuvaohjaajat päättävät pääasiassa, miten elokuva tai televisio-ohjelma kuvataan. Elokuvan ohjatajan autonomian taso voi vaihdella suuresti: alan perustamissa elokuvan ohjaajilla on laaja autonomia. Ohjaajat, joita ei ole sijoittautunut, ottavat tilauksen siitä, millainen lopullinen tuote näyttää. Ohjaajat työskentelevät myös tyypillisesti tiukessa aikataulussa: joko elokuvien tai televisio-ohjelmien kuvaamisen kustannukset ovat valtavat, ja ohjaajat, jotka eivät saa projekteja ajoissa päätökseen, joko erotetaan tai he eivät saa uusia toimeksiantoja ninjacasino bonus.

Sitä ei ole asetettu kiveen, mutta ohjaajaksi tuleminen tarkoittaa yleensä filmikouluun osallistumista. Elokuvakoulut ovat siirtyneet erikoisosastolta, joka löytyy vain muutamassa yliopistossa, melko tyypillisiksi. Joillakin elokuvakouluilla on kuitenkin merkittävä arvovalta: mielessä ovat New Yorkin yliopiston ja Etelä-Kalifornian yliopiston elokuvakoulut. Monilla elokuvakouluilla, arvostetuilla elokuvakouluilla, on ehdottomasti monia hakijoita, ja he ovat melko kilpailukykyisiä ja hankalia päästä sisään.

Projektin talousohjaus elokuva-alalla

Älä tee sitä virhettä, että uskot, että elokuvakoulun valmistuminen tarkoittaa ohjaajan työtä elokuva- tai televisioalalla. Todennäköisempää on saada työtä matalan tason viihdeteollisuudelle. Viihdeyrityksen vanha sanonta toteaa, että kaikkien on maksettava maksunsa. Tämä lausunto voi olla liioittelu, mutta se ei ole paljon yhtä. Suurin osa viihdeteollisuudessa työskentelevistä ihmisistä aloittaa alhaisemmissa asemissa ja onnistuessaan menestyvät lopulta itsenäisissä tehtävissä. Vaikeaa, vaikkakin voi uskoa, että arvostettujen ja kalliiden yliopistojen joukossa on paljon elokuva-asteen tutkijoita, jotka työskentelevät tarjoilijoina tai vastaavissa tehtävissä. Tämän opetus on selkeä: Ole varma, että elokuvasuunta on varmasti mitä haluat tehdä ennen sitoutumista elokuvakouluun, ja ole valmis odottamaan, ehkä pitkään, ennen kuin pystyt liittymään ammattimaisten ohjaajien joukkoon.