Skip to content

Mikä on sarjakuvaanimaatio?

Elokuvan animaatio on juuri sitä miltä se kuulostaa: animoituja piirroksia, jotka on piirretty suoraan filmiin erilaisilla tekniikoilla, työkaluilla ja menetelmillä. Tämä eliminoi cel-animaatioiden, valokuvauksen, videovälin tai nykyaikaisemman digitaalisen renderoinnin tarpeen. Piirretty-filmianimaatio puolestaan sijoittaa animoidun kuvan suoraan filmirullan yksittäisiin kehyksiin.
Kuinka piirretty elokuva-animaatio toimii

Kuinka se toimii? Miten tämä toimii?

Kalvolevy asetetaan sitten työtasolle ja kiinnitetään. Liiketoiminnan edistämiseksi animaattori työskentelee kehys kehykseltä ja luo kuvan jokaiselle ainutlaatuiselle kehykselle. Tämä vaatii paljon taitoa ja tarkkuutta. Se tekee myös tutulta, tärisevän ulkonäön monilta piirretyistä animaatioista. Tämä menetelmä on paljon yksinkertaisempi kuin perinteiset animaattorit. Se on enemmän kuin flipbookit ilman kerrostettujen sivujen etua. Tarkan liikesarjan luomiseksi animaattoreiden on arvioitava näkemyksensä ja mukautettava taitojaan.

Aloita tyhjällä kankaalla.

Animaatio voidaan tehdä kehittämättömällä elokuvamateriaalilla. He voivat tehdä mitä tahansa, jos media kiinnittyy kalvoon. Tekniikka ei rajoita animaattoreita musteisiin tai maaleihin. Ne voivat liimata mitä tahansa materiaalia, mukaan lukien värillinen paperi ja lyijykynän pyyhekumit. He voivat muodostaa yhteyden mihin tahansa jo olemassa olevaan elokuvaan.

Voit myös käyttää kehittymättömiä tai tyhjiä filmiparistoja pimeässä ainutlaatuisella asetuksella, joka käyttää kohdistettua, pientä valoa kehittääkseen jokaisen kerroksen yksitellen. Yleensä päälle asetetaan pieniä esineitä. Tämä luo kuvan kehyksen sisällä olevista asioista. Vaikutelma näkyy, kun elokuva kehitetään perinteiseksi valokuvaksi. Se on sekoitus stop-motion-animaatiota ja siluettianimaatiota.

Edistyksellisessä elokuvassa käytetään erityyppistä kangasta ja uusia työkaluja ja tekniikoita. Filmin raapiminen ja juottaminen ovat tuttuja ja voivat luoda jännittävän ilmeen, joka sopii tiettyihin animaatiotyyleihin. Värin levittäminen mustalle kalvolle ei voi olla helppoa. Voit kuitenkin kerrostaa naarmuuntuneita alueita tai käyttää maalimerkkejä saadaksesi värin erottumaan taustaa vasten. Hajavaikutelmien saamiseksi jotkut ihmiset jopa hiovat kalvon pintaa. Tämä tarkoittaa, että elokuvaan tehdään reikiä valon päästämiseksi läpi. Kemikaaleja voidaan käyttää myös muuttamaan elokuvan luonnetta.

Piirretyn elokuvan animaation edut

Vetoanimaatiolla on useita etuja. Se ei vaadi monimutkaisia kameraryhmiä, tuhansia soluja tai kalliita ohjelmistoja. Animaattori tarvitsee vain muutaman peruspiirustus- ja etsaustyökalun, elokuvan ja projektorin alkuperäisen teoksen luomiseen. Koska suunnittelu on yksinkertainen, animaatiot voivat olla luovempia ja innovatiivisempia animoitujen visuaalien avulla. Voit kokeilla kaikkia elokuvaprosessoinnin näkökohtia elokuvan valotuksesta maalaamiseen animaatiopiirustukseen.